Selçuk Üniversitesi Kampüs Camii

1989 yılında temeli atılan 7000 kişilik Selçuk Üniversitesi Kampüs Camii, yurtiçi ve yurtdışındaki hayırsever kardeşlerimizin yardımları ile TÜRK ANADOLU VAKFI tarafından yaptırılarak 1995 yılında ibadete açılmıştır.

Kampüs Camii'ne Vakfımız tarafından yaptırılan 2. Şadırva'nın yapımı tamamlanmıştır.

Zamanla ihtiyaca cevap veremeyen caminin büyütülmesine 2014 yılında ilave inşaat yapılarak külliye haline getirilmesine Türk Anadolu Vakfı ve Selçuk Üniversitesi tarafından karar verilerek yapımına başlanmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığının, Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesinin katkıları başta olmak üzere hayırsever vatandaşlarımızın da destekleriyle 2016 yılı sonunda tamamlanmış ibadete açılmıştır. Külliye olarak yapılan ek binamızda kız ve erkek öğrenciler ayrı ayrı ders ve etüt yapabilecekler, kendilerine çay çorba ikramları da yapılarak aktivite sağlanacaktır. Eski cami ile birlikte 14.000 kişi aynı anda namaz kılabilecek kapasiteye ulaşmıştır.

Fotoğraflar için tıklayınız...