2018 HACI VEYİSZADE MUSTAFA KURUCU HOCA EFENDİ'Yİ ANMA PROGRAMI YAPILDI.

Vakfımız, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Müftülüğü, N.E.Ü. İlahiyat Fakültesi işbirliği ile Merhum Hacı Veyiszâde Mustafa Kurucu Hoca Efendi’nin vefatının 58.yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen anma programı Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar “Yaşadığı halde şu insan olmasa ne iyi olurdu denirken, ölüp gittikten sonra, aradan bunca yıl geçtikten sonra bu insanları unutulmaz kılan nedir diye düşünmemiz gerekir. Mevlana’lar, Yunuslar, Hacıveyiszadeler…” diye konuştu.

Vakfımızın Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ali Öge, Hacıveyiszade Hoca Efendi’nin hayatından kısa anekdotlar paylaşırken Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş ise “Din eğitiminin askıya alındığı, hatta ‘Allah’ demenin bile yasak olduğu bir dönemde onun çığlığı bir feryattı. Bu din ne olacak diyordu. Genç nesile dinimizi nasıl anlatabiliriz derdine düşmüştü. O, yaptığı hizmetler karşılığında Peygamberlerin ahlakını kendisine düstur edinmiş büyük bir zat, insan-ı kâmildi” dedi.

Programın son konuşmasını yapan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker “Zorlukları aşmada, kötülükleri azaltmada görev alan, vazifelenmiş olan büyüklerimiz, hocalarımız var. Onlardan biri olan Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hocamızı hayırla yad ediyoruz” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından İmam Hatip Liseleri ve Kur’an Kursları Öğrencileri arasında yapılan kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Yarışmada Uluırmak Nuraniye Kur'an Kursunda eğitim öğretime devam eden öğrenci  Fatih Yüksel Sivrikaya, Seydişehir Fatih Yaşar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Havvanur Çoban birinci oldular.

Program Karatay Müftülüğü Tasavvuf Korusunun seslendirdiği ilahilerle sona erdi.

«« Önceki Sayfa| Eklenme Tarihi : 17.02.2018| Okunma Sayısı : 156 |